Wednesday, February 29, 2012

Uyyy hamsii, ne oldi saa boyle!

Haftasonu resim hocam İlhami Atalay'ın atölyesine gittim. Uzun bir aradan sonra tükenen ilham depolarımı yeniden şarj etmek, yeni suluboya denemeleri yapmak ve hocamı görmek için... İnsanın bir kere tanıyınca hayatında hakikaten yer eden, vizyonunu değiştiren, hassas ve inanılmaz yaratıcı bir insandır İlhami Atalay... Doğaldır bir kere, ama her zaman ulaşılabilir değildir. Onu yıllardır tanıyan insanların bile tam olarak tanıyabildiklerinden inanın emin olamıyorum... Bana insanın derin bir varlık olduğu hatırlattığı için minnettarım kendisine...

Neyse, gittiğimde galeride kendisi yoktu. Fakat bir sergi için hazırladığı yeni koleksiyonu galerideydi, tek kelimeyle bü-yü-len-dim! Ne demek istediğimi birazdan anlayacaksınız...

Koleksiyonun ilk parçalarından birinin kübist ve dinamist bir noktadan çıktığını biliyordum. Hatta kolaj olarak yapılan eskizinde bol bol futbolcu gördüğümü çok net hatırlıyorum. Sonradan bu futbolcular renkli camlardan yansıyan birer pırıltıya dönüştüler o ayrı.


Haftasonu gördüğüm ve hikayesiyle de beni benden alan tablonun ilham kaynağı ise "hamsi"!  Evet bildiğiniz derya kuzuları... Hikayeyi çıkış noktasından itibaren fotoğraflarla anlatmak istiyorum. Çünkü şu noktada kelimeler kifayetsiz.






İşte o şanslı hamsiler... Her hamsi bir gün kılçık olacaktır ama bu hamsiler biraz daha fazlası olmuşlar...





Hamsilerin sonraki durağı çini mürekkebi bir çalışma ile Taksim sanat Galerisi olmuş...





Şu an dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmış olan hamsiler, Paris ve Münih başta olmak üzere birçok sanatseverin sevdiği mekanları süslüyor...








Ve derya kuzularının son halleri işte aynen böyle... Dünyanın en şanslı hamsilerinin Karadeniz'li bir ressama ilham vermesiyle gözlerim bayram etmiş mi, etmemiş mi siz karar verin...


 
Haftasonu yaptığım ilham dolu atraksiyonumun detaylarına kaldığım yerden devam edeceğim... Herkese ilham dolu günler dilerim...

Bu arada; Bilgehan Atalay'a hamsi hikayesini çekerken yardım ettiği için, Zor Müşteri'ye de teknik desteğinden dolayı teşekkürler... 
Ziyaret edilmesi gereken bazi ornekler : yeni igne oyalariyeni kurdele nakislaribrezilya nakislari

Tuesday, February 28, 2012

Rheinisher - Acılı Kavurma Tarifi










Malzemeler



  • Biftek 800 gr.


  • Yağ 2 çorba kaşığı


  • Havuç 2 adet


  • Kırmızı şarap 1/4 lt.


  • Kereviz 100 gr.


  • Çavdar kıtırı 100 gr.


  • Maydanoz 1 demet


  • Kuru üzüm 50 gr.


  • Soğan 2 adet


  • Tuz Karabiber


  • Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.


  • Şeker pekmezi 1 çay kaşığı


  • Defne yaprağı 2 adet


  • Ardıç tanesi 2 adet


  • Yeni bahar tanesi 2 adet












YapılışıHavuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.

Soğanı soyun ve halka halka doğrayın.

Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın.

Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın.

Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin.

Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın.

Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin.

Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın.

Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin.

Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin.

Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun.

Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin.

Sicak olarak servis yapin.



Kesinlikle onerdigimiz guzel bir yazi : yazlik file ornegi

Monday, February 27, 2012

Dantel Badem Örneği


Dantel Badem Örneği 1


Dantel Badem Örneği 2


Dantel Badem Örneği 3


Dantel Badem Örneği 4


Dantel Badem Örneği 5





"Military Grade" iPhone Case Could Probably Take a Bullet [Cases]

Designer Jon Eicher's Military Grade iPhone 4 Case looks like it may be one of the few cases whose tough looks and promises of protection might actually live up to the hype. Updated. More »


iphone 4 iphone 3gs iphone 4 apps

Çocuk Patik Örnekleri 22





























Çocuk Patik Örnekleri 22

Çocuk Patik Örnekleri,Examples of Children's Shoe

Çocuk,Patik,Örnekleri,Examples of,Children's,Shoe


Kelebek Desenli Örgü

Udita Goswami Hot Photos, Udita Goswami Pics, Bollywood Actress











Shocking Udita Goswami Unseen Latest Bollywood Actress picture. Udita Goswami Hot Photos, Udita Goswami Pics, Bollywood Actress. Bollywood Udita Goswami Biography, Udita Goswami Indian model Filmography. Bollywood Actress Udita Goswami latest Wallpapers. Bollywood Actress Tulip Joshi Showing Hot Cleavage

mor binlik fiyatı


mor binlik fiyatı






















FİYATI KOMPLE ,,475 LİRADIR

Windows 7' ye ücretsiz geçiş

Selam;

Microsoft' un 22 ekim tarihinde piyasaya süreceiği Windows 7 için güzel bir haber aldık.Aşağıdaki linke tıklayarak bu haberi okuyabilirsiniz.



http://www.mshowto.org/index.php/haberler/649-windows-7-ucretsiz-gecis.html


ELMALI RULO



Meyveli lezzetleri sevenlere tavsiye ediyorum.

Malzemeler;

Pandispanya için,

* 5 yumurta,

* 6 çorba kaşığı şeker

* 6 çorba kaşığı un ( tepeleme)

* 1 paket kabartma tozu

* 3-4 kaşık Kayısı aroması

Elmalı iç,

* 4 elma,

* 4 çorba kaşığı şeker

* 1 çorba kaşığı tarçın

* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi,

Üstü için,

* Çilek marmelatı ( veya istediğiniz herhangi bir marmelat )

* Hindistan cevizi

* Meyve şekerlemesi.

Hazırlanışı;

1. Yumurta ve şeker mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilavesi yapılarak 2-3 dakika daha çırpılır.

2. Fırın 180' de ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek, pandispanya hamuru dökülür, kaşıkla her tarafa eşit olarak dağılması sağlanır. Pandispanya fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. ( Aşağı yukarı 15 dakika, ancak her fırına göre bu süre değişebilir. Siz yinede pembeleşmesine dikkat edin )

3. Pembeleşen pandispanya fırından çıkarılır ve bir havlu yardımı ile yağlı kağıtla beraber gevşek bir rulo yapılarak, üstü nemli bir bezle örtülmek sureti ile dinlendirilir.(Pandispanyayı rulo yaparken yavaş hareketlerle ve bekleyerek sararsanız kırılmasını önlemiş olursunuz. )

4. Pandispanya bir kenarda dinlendirilirken, elmalar rendelenerek bir tencereye konur ve ocağa alınır. Üstüne şeker ve tarçın serpilerek elmalar suyunu çekinceye kadar ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Elmaların pişmesine yakın içine dövülmüş ceviz de eklenerek karıştırılır ve bir kenarda ılınmaya bırakılır.

5. Bu arada Pandispanya yavaş hareketlerle açılır ve üstüne 3-4 yemek kaşığı kayısı aroması dökülür.

6. Elmalı iç de pandispanyanın içine düzgün ve eşit oranlarda yayıldıktan sonra, pandispanya tekrar rulo haline getirilir ve birleşme yeri altta kalacak şekilde servis tabağına alınır.

7. Servis tabağına almış olduğunuz elmalı rulonun üstüne 4 yemek kaşığı kadar marmelat sürülür ve rulonun tüm çevresine yayılır.

8. En üste hindistan cevizi de serpilerek, meyve şekerlemeleri ile süslenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Navy 10+2 Technical Cadet July-2011 Entry

Published by Manisha for sarkari-naukri.blogspot.com

THE INDIAN NAVY




Become a Permanent Commissioned Officer in 10+2 (Technical) Cadet Entry Scheme Course Commencing - July 2011







Applications are invited from unmarried male candidates to join the prestigious Naval Academy, Ezhimala, Kerala.



Eligibility Conditions:



  • Age : Between 16-1/2 to 19 years (candidates to be born between 02 January 1992 to 01 July  1994 both dates inclusive)


  • Educational Qualifications : Senior Secondary Examination (10+2 pattern) or its equivalent from University/Board with at least 75% aggregate marks in Physics, Chemistry and Mathematics (PCM) and at least 50% marks in english either in class X or class XII.


  • Physical Standards : Hight and Wieght : Minimum height Male - 157 cms, with correlated weight. Eye Sight - The minimum acceptable standard for distant vision 6/12, 6/12 correctable to 6/6 with glasses. Should not be colour/night blind.

How to Apply: Application Forms, in accordance with the prescribed format on plain A4 size paper, and complete in all respects with superscription on the envelope "Application for 10+2 (Technical) -July 2011 Course. Qualification .......... Percentage ...........%" is to be sent by 27/12/2010 to the address :






Post Bag No. 4, Chanakyapuri Post Office, New Delhi - 110021



For further details, kindly view this advertisement at http://www.nausena-bharti.nic.in/DownLoads/officer/10+2E.pdf and application format is available at http://www.nausena-bharti.nic.in/DownLoads/officer/10+2F.pdf


 
Published by Manisha for sarkari-naukri.blogspot.com


(Click on the Labels below for more similar Jobs)

Boncuklu Havlu Kenarları





























Boncuklu Havlu Kenarları

Boncıklu,Dantel,Havlu,Boncuklu,Dantel,Havlu,




Boncuklu Havlu Kenarları

YUMURTALI KABAK KAVURMA








MALZEMELER



· yarım kilo kabak



· 1 kuru soğan



· 2 yumurta



· yağ,tuz,karabiber



YAPILIŞI



Kabakları istediğiniz şekilde doğrayın. Yağ koyduğunuz tavada doğradığınız soğanları soteleyin kabakları tuzunu,karabiberini ilave edin kabaklar pişince yumurtaları kırın yumurtalar pişince ocağı kapatın yanınada bol naneli cacık yapın çok lezzetli hafif bir yemek kabak sevenler denesinler.



AFİYETOLSUN

Çorap Örgüleri 5





























Çorap Örgüleri 5

Çorap Örgüleri,Sock

Çorap,Örgüleri,Sock