Sunday, September 2, 2012

Kabaklı Kaşarlı Gözleme Tarifi



MALZEMELER

3 adet yufka

2 kabak

250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

5-6 dal  dereotu

Tuz

Kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Tuz ve pul biberi ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde harçtan 4 kaşık yerleştirip yayın. Her iki taraftan yufkayı üstüste kapatın. Kalan kısımları da kapatıp dikdörtgen haline getirin. Orta ateşte iyice ısınan teflon tavada ( ben bir kaşık kadar sıvı yağ koyuyorum ) her iki tarafını da üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alınca üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.

No comments:

Post a Comment