Tuesday, August 28, 2012

Ahududulu - Limonlu Kek Tarifi






Ahududulu- Limonlu Kek nasıl yapılır ?

Ahududulu- Limonlu Kek Mutfak: Türk Mutfağı.

Ahududulu- Limonlu Kek Yapım Zorluğu: Kolay

Ahududulu- Limonlu Kek Gerekli Malzemeler;

3.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)

2 çorbakaşığı pudra şekeri

3/4 su bardağı yağsız süt

1.5 çorbakaşığı tozşeker

2.5 çorbakaşığı un

225 gr ahududu

pudra şekeri

2 yumurta

2 limon

6 Kişilik

Ahududulu- Limonlu Kek Tarifi;

Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.

Bir kapta 3.5 çorbakaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Ahududulu- Limonlu Kek No: 234

No comments:

Post a Comment