Thursday, August 9, 2012

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri


pastirmali pide 150x150 Pastrmal Pide Tarifi ve Malzemeleri


Türk lezzetlerinden pide vazgeçilmez tatlardandır. Pidenin bir çok çeşiti mevcuttur, normal pide, etli pide, kıymlı pide, kuşbaşı pide, kaşarlı pide ve son olarak size tarifini vereceğim Pastırmalı Pide. Pide türk mutfağında simge olmuş bir besindir. Lafı uzatmadan sizlere Pastırmalı Pide tarifini vereyim. Yazımızda Pastırmalı Pide tarifini, Pastırmaşlı Pidenin malzemelerin, Pastırmalı pide ‘nin hazırlanış videosunu bulabilirsiniz. Afiyet olsun ;



MALZEMELER

Hamur için:


42 gram yaş maya


11 çorba kaşığı toz şeker


Bir buçuk tatlı kaşığı tuz


Aldığı kadar ılık su


1 çay bardağı süt


1 kg un


içi için;


250 gram dilimlenmiş pastırma


Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


7-8 adet yumurta


Üzeri için:


2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı


HAZIRLANIŞI

Hamur için yoğurma kabında maya, toz şeker ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile birlikte karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Üzerine azar azar un ve sütü ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla tüm malzemeyi çırpıp, ara sıra ılık su ve un eklemeye devam ederek, çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp, bir bez örtün ve 35-40 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unlanmış zeminde tekrar yoğurun (fazla un serpmeyin, hamur yumuşak olmalı). Hamurları tekrar dinlendirin ve yarısına yuvarlak, yarısına kayık şekli verin. Kayık hamurların uçlarını birleştirip büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutun. İçlerine pastırma ve kaşar peynirini paylaştırın. Her bir pidenin üzerine 1 ‘er adet yumurta kırtn. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.


Pastırmalı Pide Videolu Anlatım

 


Sponsorlu

Bağlantılar

Bir önceki yazımız olan Mezuniyet Balosu Kıyafetleri başlıklı makalemizde 2010 Balo Elbiseleri, 2011 Balo Kıyafetleri ve 2011 Mezuniyet Balosu Kıyafetleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Son Aramalar:Pastırmalı Pide Tarifi (1),pastırmalı ve kaşarlı pide (1),pastırmalı yumurta (1),

No comments:

Post a Comment