Tuesday, August 14, 2012

Cevizli Orgu Tatlisi






       Biraz el ugrastirici olsada sonuc sahane:). Portakalagaci Hatice'den aldigim bu tarifi cok begenerek yaptim ve yedik. Sizlerede oneririm......






  • MALZEMELER






  • yarim su bardagi eritilmis sogutulmus tereyagi,






  • yarim su bardagi siviyag,






  • yarim su bardagi sut,






  • 3,5 su bardagi un,






  • 1 paket kabartma tozu,






  • 1 limon kabugu rendesi ( illa bir sey eklemem lazim:).






  • ICI ICIN:






  • dovulmus ceviz.






  • SERBETI ICIN:






  • 3,5 su bardagi toz seker,






  • 3 su bardagi su,






  • yarim limon suyu.













  • YAPILISI






  • Oncelikle serbeti icin gereken malzemeleri  bir tencereye alip kaynatin ve sogumaya birakin.






  • Hamur malzemelerinin hepsini karistirip ozlu bir hamur yogurun.






  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin.






  • Elinizde yada bir masada hafifce acin ( asagidaki resimdeki gibi).






  • Actiginiz hamurun kenarlarina bicakla 4- 5 cizik atin.




















  •  Ortasina bol dovulmus ceviz koyup ister yukaridan istersenizde asagidan karsilikli kenarlari kapatin.


































  • Bu sekilde hazirladiginiz tum tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.






  • Firindan cikan sicak tatlinin uzerine soguk serbetini dokun ve uzerini bir tepsiyle kapatin ( bu islemi genelede tum serbetli tatlilar icin yapiyorum , kizarttiklarim haric . Tatli bu sekidle serbeti cok iyi cekiyor.






  • Soguk servis yapin.








Afiyet Olsun:)

Kevser KURU

No comments:

Post a Comment