Tuesday, July 17, 2012

Dantel Oya işine yeni başlayanlar için!!!




Yeni Başlayanlar için Örgüde İpuçları




- Örgüye başlamadan önce, ipi tanımak ve deseni görmek için küçük bir parça örnek çıkarırsanız kaç ilmek, kaç cm hesabını yapmanız kolaylaşır. Örneğin büyüklüğü en azından 10 cm civarında olması desen, ip ve ilmek sayısı hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar, böylece örgünüzü istediğiniz ebatlarda örebilirsiniz




- Yumak etiketlerinde verilen ölçü bilgisiyle sizin ördüğünüz örneğin ölçüsü birbirini tutmayabilir. Bu fark elinizin örme şeklinden kaynaklanabilir, ilmekleri çok sıkı yada serbest almanız örgü şeklini değiştirebilir, bir başka ihtimal de ip ile uymayan ölçüde şiş kullanıyor olabilirsiniz.

2012 EL IŞI TIĞ IĞNE OYASI DANTEL ÖRNEKLERI








- Eğer kitap ya da dergiden bir modeli örmek istiyorsanız ölçüleri uygulamanız da fayda var. El alışkanlığınızı değiştirmeniz zor olacağından önerilen şiş numarasının 0.5 büyüğünü ya da küçüğünü denemeniz gerekir, o kadar emek ve zaman harcayıp sonra da üzülerek sökme durumundan kurtulmuş olursunuz.




- Kol, kenar gibi sonradan dikerek birleştirilecek parçalı bir örgü örecekseniz, örgünün ilk ve son ilmeklerini düz örmelisiniz ki dikişleri kolay olsun, yoksa dikiş sırasında parçalar denk gelmeyebilir.- Eğer ilikli bir şey örecekseniz düğmeleri almadan ilikleri açmamanız daha uygun olacaktır, daha sonra deliğe uygun düğme bulmak zor olabilir….

No comments:

Post a Comment