Friday, July 27, 2012

Sebzeli Cevizli Güveç Tarifi oktay usta ramazan yemekleri pratik kolay tarifli bugün ne pişirsem

Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //
Yemek Tarifleri //
Sebzeli Cevizli Güveç Tarifi





Sebzeli Cevizli Güveç Tarifi
Malzemeler~~
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
900 gr. kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti,
1 soğan, doğranmış
1 diş sarmısak, ezilmiş
225 gr. havuç,dilimlenmiş
3 kereviz sapı,dilimlenmiş
2 çorba kaşığı un
600 ml. et suyu
2 çorba kaşığı sirke
25 gr. ufalanmış ceviz


Toplar için: 125 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. dana iç yağı 25 gr ceviz


Süsleme için
maydanoz
Tuz,
biber


6 KİŞİLİK
Hazırlama süresi: 30 dk.
Pişme süresi:50 dk.

Yapılışı


Fırını önceden ısıtıp 170 dereceye getirin. Yağı kızdırın ve eti her yanı hafif pişene kadar kızartın. Fırına dayanıklı bir güvece koyun.
Soğanı sarımsağı, havucu ve kerevizi tavaya atıp karıştırarak 2 dakika pişirin. Önce unu ekleyin, sonra da azar azar et suyunu, sirkeyi, cevizi ve tuz- biberi katın.
Kaynayınca güvece aktarın, üstünü kapatın fırının ortasında 2 saat kadar pişirin.
Toplan yapmak için, unu, içyağı ve maydanozu karıştırın, içine 5 çorba kaşığı soğuk su katın; yumuşak ve elastiki bir hamur haline getirin. Hamurdan 12 tane top yapıp güvecin üstüne yerleştirin, ufalanmış ceviz serpiştirip kapağı kapatın ve 20-25 dakika daha pişirin.Üstüne maydanoz serpiştirip servis yapın.


BİR TAVSİYE
Yemeği dondurmak için topları çıkartın. Soğuyunca plastik, kapaklı kaba koyup buzluğa kaldırın; 6 aya kadar tazeliğini korur. Yenileceği zaman, bir gece önceden buzluktan çıkarın ve topları yeniden hazırlayın.

No comments:

Post a Comment