Tuesday, July 3, 2012

Havuç Dolması yemeği tarifi












   30 dk.    4 kişilik  








Malzemeler


8 adet iri havuç

6 yemek kaşığı pirinç

1 adet ince doğranmış kuru soğan

1 çay kaşığı dereotu

1 tatlı kaşığı salça(katmasanız da olur)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yeterince tuz 











Hazırlanışı






  • Havuçları temizleyip üçe veya büyüklüğüne göre ikiye bölünüz.






  • Bol suda iyice haşlıyoruz, suyunu süzüp soğuttuktan sonra içlerini oyunuz.






  • Soğanı ve pirinci yağda kavurup salça dereotu ve tuzunu ekleyiniz.






  • Suyunu verip kısık ateşte az suda iyice pişiriyoruz, havuçların içine doldurup servis ediyoruz.






  • Afiyet olsun(kaynar suda maydanoz saplarını yumuşatıp süsleyebilirsiniz)













Havuç Dolması yemeği tarifi



No comments:

Post a Comment