Malzemeler
8 adet iri havuç
6 yemek kaşığı pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı salça(katmasanız da olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz
Hazırlanışı
- Havuçları temizleyip üçe veya büyüklüğüne göre ikiye bölünüz.
- Bol suda iyice haşlıyoruz, suyunu süzüp soğuttuktan sonra içlerini oyunuz.
- Soğanı ve pirinci yağda kavurup salça dereotu ve tuzunu ekleyiniz.
- Suyunu verip kısık ateşte az suda iyice pişiriyoruz, havuçların içine doldurup servis ediyoruz.
- Afiyet olsun(kaynar suda maydanoz saplarını yumuşatıp süsleyebilirsiniz)
Havuç Dolması yemeği tarifi
No comments:
Post a Comment