Saturday, July 21, 2012

“Ramazan insanlığı anlama zamanıdır”


Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan Ramazan ayına kavuşmamızdan dolayı bir tebrik mesajı yayınladı.




Mesajında İslam dininin kitabı Kur’ân-ı Kerim’in Ramazan ayında indirilmeye başladığını ifade eden Hasan Turan, bu yüzden Ramazan ayının 11 ayın sultanı olarak adlandırıldığını söyledi.




Turan mesajında şunları söyledi:




“Ramazan, bilindiği gibi, iki önemli ibadetle bütünleşir: 1 ay boyunca tuttuğumuz oruç ve ihtiyacı olanlara verdiğimiz zekât.




Orucu sadece belirli bir süre aç kalmak olarak değil de, bedenen ve ruhen kirlerden arınmak olarak ele almak gerektiğini düşünüyorum. Oruç böylece, fakir fukaranın, gariplerin ve çeşitli yoksunluklar içindeki insanların durumlarını anlamamız için bir vesile olabilir. Ayrıca zekât ibadetinin de bu ay içinde yapılması manidardır. 1 ay boyunca tuttuğumuz oruçlardan sonra, ihtiyacı olanlara verdiğimiz zekâtlarla çeşitli açılardan yoksunluk içindeki insanları anlama imkânımız olur.




Bu kutsal ayda, insanlığın kendine gelebilmesi, hakkın ve adaletin yüceltilmesi için yaptığımız ibadetlerin en büyük özelliği empatidir. Oruçluyken; çeşitli nedenlerle aç kalan, yeterli gıdaya ulaşamayan insanlara; zekât verirken de hayatlarını idame ettirmek için yeterince gelir elde edemeyenlerle empati kurarız.




Bu yüzden Mübarek Ramazan ayını gönüllerimizi temizlemek için Allah’ın lutfettiği bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz diye inanıyorum. Böylece dünyanın ve insanlığın genel gidişatı üzerine gerçekten önemli katkılar sağlamış oluruz. Bu vesileyle, hemşerilerim başta olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerim ve bütün insanlık için Ramazan’ın hayırlar getirmesini diliyorum.”




Hasan Turan:https://twitter.com/hasanturan28








OKUNMA




Bu Haber 17 Kez Okunmuş..




YORUM YAZIN

No comments:

Post a Comment